Jelmezek

2011.10.21. 11:51

 Szerdna voltam a ropi csapat elso szocialis esemenyen, annak ellenere hogy meg hivatalosan nem csatlakoztam (tervbe volt veve, de nagyon messze vannak az edzesek es nem akartam a tagdijat kidobni az ablakon). Nagyon nagy buli volt, lehet hogy megis csatlakozom :) az ujoncok matroznak voltak oltozve, a regiek meg kaloznak es csapatokba voltunk osztva. Mindenfele idiota dolgott kellett csinalni, peldaul volt "kincskereses" ami abbol allt hogy bekopogtunk emberekhez a koliban es megkerdeztuk hogy van-e nekik valami a listarol amit oda tudtak adni, a legnehezebb a fagyi volt. A kapitanyunk megkerdezett valakit hogy van-e fagyijuk, es latta a melyhutoban hogy van, es elkerte, de a lany azt mondta hogy nem az ove. Erre a kapitany felajanlotta hogy ad erte 2 fontot, kiszamolt 20 pennyt, aztan kitepte a lany kezebol a fagyit azzal a felkialtassal hogy "kalooooz vagyoooook!" es elszaladt. Szoval vicces volt na, amint a kepeken is latszik. Egyebkent az angolok tenyleg imadnak beoltozni, tobben kepesek voltak 20 fontot is kolteni jelmezkolcsonzesre, es minden alakalommal hogy bulizini megyunk latunk beoltozott csapatokat. Ha ezek a csapatok golyakbol allnak altalaban valami olyan jelmezben vannak ami nem sok ruhabol all, pl osember, toga, baba, furdoruha stb...Mi mint erett nemzetkozi masteres diakok persze folyton panaszkodunk erre, ennek oromere ma este toga parti lesz Nanaxhiék hazaban. Persze ez teljesen mas, mert mi hazibuliban csinaljuk es nem nyilvanos helyen es nem fogunk az utcan ordibalni. Szoval nem vagyunk sznobok, na.

Kozben feltoltottem a fozos albumba az elso pizzaparti kepeit. A pizza nagyon jo lett, nehez volt lefenykepezni, de azert a stuovel rendesen meg kellet kuzdenem. Csak a 3 lett kulalakra is pizza szeru, mert ez a suto nem sut alulrol szoval az elso ketto szetesett amikor ki akartuk venni....de attol meg eltuntettek 5 percen belul. Es volt 2 kukta is aki minden mozdulatomat leste hogy legkozelebb ok csinalhassak a felugyeletem mellett :) ez egyre jobb, legkozelebb a kisujjamat se kell mozditanom,csak az ertelmi szerzo leszek! De a bor ugyanugy jar majd, hiszen nincs nyujtofa szoval kreativan kell megoldani :)

egyebek:

- az egyik angol azt meselte hogy valamiert merges volt egy nemet sportcsapatra es azt mondta rajuk hogy "bloody huns" es ez milyen rasszista dolog volt....azt hittem rosszul hallottam, de kertem hogy betuzze, es tenyleg azt hittek hogy a hunok nemetek!! Valaki aztan felment a netre az okostelefonjaval es azt talalta ott hogy a II. VH alatt volt valami strategia resze hogy a hunok az valami negativ jelzo legyen bizonyos csoportokra...mindenesetre jol meglepodtem, bar belattak hogy tenyleg gondolhattak volna hogy a  Huns es Hungary osszefugg. Meg persze Attilarol is hallottak, csak nem tudnak semmit azon kivul hogy "Attila the Hun".

- az egyik oran (amelyiken vesszuk azt a konyvet ami arrol szol hogy hogy kell jo esszet irni) amikor beertem ott ult egy ismeretlen ember elol es jegyzetelt, azt hittem hogy megfigyeli hogy megy az ora, de kiderult, hogy o irta a konyvet es eppen itt van szoval o fogja tartani az orat!! Es marha jo orat tartott, es lehetett tole kerdezni mindenfelet es en is kerdeztem es azt mondta hogy erre nem is gondolt es lehet hogy berakja a kovetkezo konyvebe :) 

- elmentem a "HOKos" gyulesre, aminek az a hivatalos neve hogy Staff-Student panel, de azzal kezdodott, hogy mondtak hogy igazabol Sutdent-Staff panel kene hogy legyen, mert ez csak rolunk szol. Es nagyon komolyan vettek az egeszet, az egyik lany felhozta, hogy az osszes orara 1 hetre esik az elso komoly feladat hatarideje, es kepzeljetek, erre nem azt mondtak hogy "ez van", hanem hogy "de jo hogy szoltatok, ez tenyleg nagy gond" es mar el is elinteztek hogy kicsit jobban szet legyenek huzva a hataridok, pedig csak szerdan volt a gyules!! Szoval tenyleg csak amulok ott hogy mennyire diakbarat az egyetem, vagy legalabbis a mi szakunk. De ezt a legkor is tukrozi, mindenki a keresztneven szolitja egymast, a diakok is a tanarokat, es amikor varunk egy erdekes vendegeloadora akkor a tanarok szobaelegyednek velunk. (Tegnap pont az a no kerdezgetett engem aki a konyvet irta...szerintem olyan piros voltam kozben hogy csak na, de szerencsere azt hitte hogy csak melegem van.)

- az eloadas utan beultunk a PhD-sekkel a bolcseszkocsmaba, es ok is sok hasznosat tudtak mondani nekunk, meg ugy tunik  el akarnak jonni ha szervezunk valamit. Azutan pedig elmentem egy "Neurosience talk"-ra, ami osszesen 3 reszes lesz a tema "Sex, drugs & rock 'n' roll", ez volt az elso resz, es a parvalasztasrol szolt. 2 eloado volt, az elso nagyon erdekes volt es a szaglasrol beszelt, majd leirom nektek mit jegyzeteltem, a masik meg evolucios pszihologiarol, de nem sok ujat mondott. Egeszen uj nekem hogy itt nem valik el a szorakozas es a tanulas!

A bejegyzés trackback címe:

https://post-card-iff.blog.hu/api/trackback/id/tr853319642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2011.10.24. 12:54:42

lassú az információ áramlás, csak tegnap szóltak a Dinóék, hogy van olvasnivaló! Örülök, hogy eddig ennyire bejött, remélem, ezután csak még jobb lesz! Majd küldök lapot is faltakaráshoz! :)
Laca

dorkacsenge 2011.10.27. 16:02:59

Tök jó! :) küldjétek csak, van még bőven hely. És bocsi hogy eddig nem válaszoltam rá, láttam hogy mit írtál, de nem tudtam rá válaszolni mert valami baj volt a honlappal.
süti beállítások módosítása