Tanterv

2011.10.07. 14:25

Tul vagyok az elso heten, legalabbis felig-meddig. Jelen allas szerint 4 allando oram van a heten, 2 kiegeszitovel nevezetesen: 

Hetfo: 12:10-14:00 Kutatasi alapok (10 perc szunettel)

Kedd: 10:00-12:00 Kvalitativ kutatasi modszerek (20 perc szunettel), 13:10-16:00 A nyelv leirasa (20 perc szunettel, a 3. ora nem kotelezo de ajanlott annak aki meg sose tanult Systemic Functional Grammar-t), 16:30-17:30 vendegeloadok prezentacioi (nincs minden heten)

Szerda: 9:00-10:50 A szociolingvisztika aktualis kerdesei (10 perc szunettel)

Csutrotok: ??? Itt a masik kiegeszito ora, 4-fel 5tol, de ezen a heten nem volt, es semmit se tudok meg rola, csak hogy olyan hallgatok beszelgetnek akik epp csinalnak valami kutatast. Az elso felevben csak resztvevokent kell jelen lenni, a masodikban pedig aktivan, bar persze aki akar mar az elejen is prezentalhatja a kutatasat, mar ha van mit. Ez se lesz minden heten.

Pentek: nekem nincs oram, konyvtar nap.

Amint latjatok, a kedd a legkemenyebb, egesz nap bent kell lenni, hat elegge kifacsartnak ereztem magam a vegere :) Egyebkent a Kutatasi alapok es A nyelv leirasa kotelezo orak, a masik kettot en valasztottam. Osszesen 6 orat kell felvenni 2 felev alatt, es nem ajanljak hogy most csinaljak 4et es a kovetkezoben 2t, de mivel kvalitativ kutatast szeretnek vegezni a szociolingvisztika teruleten...gondoltam bevallalom. Van meg 2 hetem hogy meggondoljam magam, ha ugy erzem hogy tul kemeny akkor az egyiket csinalhatom nem-hivatalosan is, es akkor abbol nem kapok jegyet, de ez csak azt jelentene hogy az esszet/kutatast nem kell megicsnalni, orara ugyanugy kellene keszunli, szoval nem sok ertelmet latom. Illetve a PhD programokert felelos tanar (tegnap beszeltem vele) azt mdonta hogy direkt jo ha a kovetkezo felevbencsak 2 oram van, mert akkor lesz idom elmenni kutato aszisztensnek valamelyik tanar melle, es az jot tenne a PhD jelentkezesemnek. Remelem igaza lesz :)

Egyebkent az orak mind nagyon erdekesek, es tobbnyire ugy erzem hogy jol fogom birni, mert mar vannak alapok amire epithetek. A kivetel a Nyelv leirasa ora, amibol egy kukkot se ertettem, de ahogy neztem korbe a tobbiek is riadt nyuszi tekintettel pislogtak a tanarra, es allitolag majd osszeall a kep, szoval remelem hogy azzal se lesz nagy gond. Siekrult megkaparintanom az utolso kolcsonozheto konyvtari peldanyt a konyvbol amit feladtak az orara, majd nyilatkozom mennyire oszlatta el a kodot a feladott elso 3 fejezet. Nagyon izgalmas ez az egesz, erdekes az anyag, profik a tanarok, es ma delutan lesz az elso nem-hivatalos osszejovetel a tobbi nyelvesszel :)

A bejegyzés trackback címe:

https://post-card-iff.blog.hu/api/trackback/id/tr523285286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása